Доступність посилання

ТОП новини

Адміністрацію Президента пікетують з вимогою зупинити репресії


Близько півтори сотні людей, серед яких представники Майдану підприємців, пікетують Адміністрацію Президента з вимогою припинити політичні репресії в Україні.

Учасники акції вишикувались упоперек вулиці Банкової з боку вулиці Інститутської. На підході безпосередньо до будівлі Адміністрації Президента дорога перегороджена металевими парканами, за якими стоять близько 30 співробітників міліції. Мітингувальники не порушують громадського порядку.

На початку акції генеральному координатору податкового Майдану Олександру Данилюку стало зле, він втратив свідомість, але швидко опритомнів і продовжив участь в акції.

Зокрема, у своєму виступі він продемонстрував учасникам заходу та працівникам міліції фотографію 2007 року з майдану Незалежності, на якій зображені намети прихильників Партії регіонів, які тоді проводили свою акцію.

За його словами, якщо проти учасників податкового Майдану порушили справу за пошкодження гранітної плитки, тоді правоохоронні органи мають порушити таку саме справу проти організаторів акції протесту 2007 року від Партії регіонів.

Данилюк заявив, що учасники акції вимагають від влади припинити переслідування учасників податкового Майдану та представників організації «Тризуб».

Також, за його словами, учасники акції вимагають припинити безпідставні перевірки представників малого бізнесу із вилученням у них майна.

Зі свого боку, народний депутат Олесь Доній, виступаючи перед мітингувальниками, закликав їх боротися проти політичних утисків згуртовано, оскільки інакше, за його словами, чинна влада переслідуватиме окремо кожного, який думає не так, як того хоче влада.
XS
SM
MD
LG