Доступність посилання

ТОП новини

УНП теж хоче об’єднуватися з правими силами, але на ідеології


Українська народна партія почала переговори з кількома іншими, найближчими за їхніми ідеологічними позиціями, про об’єднання правих і правоцентристських партій, заявив лідер УНП, народний депутат Юрій Костенко.

Ідеться, зокрема, про партії «Наша Україна», «За Україну!», «Народний рух України» та інші, мовиться сьогодні в повідомленні УНП.

За цим повідомленням, так Костенко прокоментував інформацію про переговори про об’єднання в одну партію групи інших – «Фронту змін», «Громадянської позиції», Європейської партії України та Української республіканської партії «Собор».

Керівник УНП наголосив, що його партія вважає базою для об’єднання саме ідеологічну складову – «не «під вождя» чи соціальні протести, а під серйозну, інколи навіть непопулярну, програму реформ країни». За його словами, «сьогодні є історичний запит на формування правої політики в Україні».

Раніше сьогодні газета «Коммерсант-Україна» повідомила з посиланням на «джерело, що знає деталі переговорів», що лідери чотирьох інших опозиційних партій, які пройшли до парламенту в складі блоку «Наша Україна – Народна самооборона», – Арсеній Яценюк (лідер створеної після виборів до парламенту партії «Фронт змін»), Анатолій Гриценко (лідер створеної після виборів партії «Громадянська позиція»), Микола Катеринчук (Європейська партія України) і Анатолій Матвієнко (УРП «Собор»), – домовилися об’єднатися в одну політичну силу, причому «йдеться не про створення передвиборного блоку, а про конструювання на базі чотирьох партій єдиної потужної політичної сили».

У відповідь у партії «Фронт змін» заявили, що переговори про об’єднання цих партій іще тривають і поки що зарано говорити про остаточний склад і формат цього об’єднання.
XS
SM
MD
LG