Доступність посилання

ТОП новини

Україна реалізує більшість проектів за екологічні кошти – Янукович


Україна цього року реалізує більшість проектів із енергозбереження на кошти, отримані від японської сторони за Кіотським протоколом. Про це заявив Президент України Віктор Янукович на українсько-японському бізнес-форумі в Токіо.

За його словами, Україна готова засвідчити Японії, що деякі проекти вже успішно реалізують. «Їх успішна реалізація – це пріоритетний напрям економічного співробітництва з Японією», – запевнив український Президент.

Крім того, Янукович зауважив, що реалізація проектів у рамках Кіотського протоколу для України сприятиме відновленню і підвищенню рівня довіри до України, закріплення за нею статусу надійного партнера.

Як заявив глава держави, Україна готова надати японським компаніям практично весь наявний потенціал щодо впровадження нових технологій.

Також, за словами Януковича, Україна розраховує на якнайшвидше підписання з Японією угоди про захист та залучення інвестицій. Він повідомив, що Україна має вже 71 подібну угоду з іншими розвиненими країнами.

Водночас глава української держави з жалем зазначив, що обсяг японських інвестицій в українську економіку становить близько 0,3% від загального обсягу інвестицій. Президент України також повідомив про те, що влада сьогодні працює над вдосконаленням державних механізмів залучення іноземних інвестицій.

За його словами, з цією метою створена рада вітчизняних та іноземних інвестицій, персональний склад якої буде затверджений найближчим часом.

Янукович закликав японських бізнесменів «інтенсивніше» вкладати кошти в українську економіку.
XS
SM
MD
LG