Доступність посилання

ТОП новини

Через пошкодження пам’ятника Сталіну затримали сімох людей


Сімох активістів організації «Тризуб» затримали за обезголовлювання пам’ятника Сталіну в Запоріжжі, а у справі про підрив погруддя 31 грудня підозрюваних немає, повідомив прокурор Запорізької області В’ячеслав Павлов.

«За фактом пошкодження пам’ятника Сталіну – спилювання голови 28 грудня 2010 року – на даний момент затримано сімох осіб, із яких лише один житель Запорізької області, решта представники інших регіонів», – сказав прокурор.

«Затриманим інкриміновано скоєння злочину, передбаченого частиною 2 статті 296 Кримінального кодексу України (хуліганство). Стосовно них виконують слідчі дії, а 20 січня суд ухвалить рішення про остаточне обрання для них запобіжних заходів. Я відразу говорю, що прокуратура наполягатиме на обранні запобіжного заходу у вигляді арешту. Вони іногородні, необхідно у справі встановлювати істину», – заявив прокурор.

Водночас, як заявив Павлов, стосовно подій 31 грудня, коли пам’ятник Сталіну підірвали, «говорити про те, що у нас є людина, яка процесуально має статус підозрюваного, я не можу».

Ввечері 28 грудня на території Запорізького облкомітету КПУ України невідомі спиляли голову пам’ятнику Сталіну. Того ж дня відповідальність за це взяла на себе організація «Тризуб», виставивши в інтернеті власне відео.

31 грудня пам’ятник Сталіну підірвали невідомі особи.
XS
SM
MD
LG