Доступність посилання

ТОП новини

Я вірю в чудо


Кожного року у ніч з 18 на 19 січня я набираю води у банку. Опівночі я відкриваю двері хати, йду до криниці, опускаю відро вниз, слухаю, як воно спрагло зачерпує воду, заглядаю у цямрину, чи не видно там зорі, зосереджено тягну здобуте багатство нагору і потім обережно переливаю воду у банку, намагаючись не пролити жодної краплі.

Повну банку йорданської води я заношу до хати. Притискаю її лівою рукою до грудей, а правою щедро кроплю усе у хаті. Найбільше дістається живому – квітам, котам, родині, яка спочатку зойкає від холодної води, а потім зі сміхом намагається покропити й мене.

«Цить, – кажу – не чіпайте, я вже вмилася й оновилася!»

Потім хтось відкриває торішню банку, нюхає та пробує на смак минулорічну воду, звично дивується: «Ти диви, вона ж як свіжа!» і несе «йордань» річної витримки на двір – поливати дерева.

У такі хвилини – я вірю в чудо!

Я думаю, що усі хворі, умившись такою водою, стануть здоровими, усі брехуни – правдивими, усі скнари – чесними, усі злодії – добродійниками, усі підлі – шляхетними, усі розпусники – доброчесними, усі нездари – захопленими чужим талантом.

Я вірю, що Президент України дбатиме про Україну, міністр освіти України – про вільний доступ до знань талановитих дітей, Прем’єр-міністр України –про найвигідніші умови для розбудови економіки країни українськими підприємцями, а міліція, прокуратура та суди України – про те, щоб закон карав тільки справжніх злочинців.

Готуйтеся – так буде. Бо так має бути! Я вже покропила телевізор!
  • Зображення 16x9

    Ірина Штогрін

    Редактор інформаційних програм Радіо Свобода з жовтня 2007 року. Редактор спецпроектів «Із архівів КДБ», «Сандармох», «Донецький аеропорт», «Українська Гельсінська група», «Голодомор», «Ті, хто знає» та інших. Ведуча та редактор телевізійного проекту «Ми разом». Автор ідеї та укладач документальної книги «АД 242». Автор ідеї, режисер та продюсер документального фільму «СІЧ». Працювала коментатором редакції культура Всесвітньої служби Радіо Україна Національної телерадіокомпанії, головним редактором служби новин радіостанції «Наше радіо», редактором проекту Міжнародної організації з міграції щодо протидії торгівлі людьми. Закінчила філософський факультет Ростовського університету. Пройшла бімедіальний курс з теле- та радіожурналістики Інтерньюз-Україна та кілька навчальних курсів «IREX ПроМедіа». 

XS
SM
MD
LG