Доступність посилання

ТОП новини

Влада навмисно розколює суспільство (огляд преси)


Київ – Уже кілька місяців тривають перемови про об’єднання невеликих партій на кшталт «Громадянської позиції» Анатолія Гриценка, «Європейської партії» Миколи Катеринчука і УРП «Собор» Анатолія Матвієнка з «Фронтом змін» Арсенія Яценюка. Об’єднання – правильний крок, переконує експерт «Газети по-українськи». Але проблема в тому, що це об’єднання буде фактично довкола Яценюка, бо він має більший рейтинг. Хоча якщо лідери партій відкинуть амбіції, теоретично така опозиційна партія може стати альтернативою Тимошенко, зауважує видання.

Варварські знаряддя вилову, забруднення води й безконтрольний промисел у Чорному та Азовському морях призвели до скорочення популяції риби, наголошує в цьому ж числі «Газета по-українськи». Раніше промисловці виловлювали близько 17 видів, тепер лише два-три. Також продовжується тотальне винищення цінних видів риби, насамперед, через корупцію. Рибалки свідчать: занесеш хабара – і дотримання більшості вимог стає справою другорядною.

Газета «День» розповідає про масові затримання активістів Всеукраїнської організації «Тризуб» імені Степана Бандери. На допитах у них детально розпитують про організацію, про зустріч зі Славою Стецько і про те, як вони ставляться до Сталіна. Подібні методи роботи правоохоронних органів нагадують журналістам методи роботи радянського КДБ. Газетярі вважають, що влада навмисно розколює суспільство, примушує його радикалізуватися, тим самим відволікаючи увагу від серйозних соціально-економічних проблем.

Підрозділів спеціального призначення в Україні більше, ніж може собі дозволити платник податків, стверджує газета «Голос України». Спецназ є в СБУ, МВС, Міноборони, у прикордонних і внутрішніх військах. А ще є й тюремний спецназ, відомості про який донедавна зберігалися за сімома печатками. У нього навіть назви немає – тюремний та й годі. Місце прописки – Державний департамент України з питань виконання покарань. Докладніше про цей підрозділ читайте в сьогоднішньому числі газети.

Мін'юсту доручено повернути на Україну гроші колишнього прем’єра Павла Лазаренка. Експерти «Ізвестій» в Україні» вважають, що повернення активів можливе, але тема має політичний характер. Заголовок статті – «Суд та гроші».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG