Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко закликає НБУ оприлюднити суму емісії


Лідер партії «Батьківщина», екс-прем’єр Юлія Тимошенко заявляє, що Нацбанк відповідно до нового законодавства повинен оприлюднити звіт про випуск наявних коштів у 2010 році. Про це Тимошенко заявила сьогодні після чергового відвідування Генеральної прокуратури.

«Я знаю, що вчора після моєї заяви був вибух емоцій від Національного банку і від уряду Азарова. Тому зараз я би хотіла, спираючись у тому числі на ухвалені за ініціативою нашої політичної сили закони про вільний доступ до інформації, я хочу звернутися до голови Національного банку України, щоб він офіційно, публічно, відкрито оприлюднив цифру, скільки друку гривні було зроблено в період за 2010 рік», – сказала екс-прем’єр.

Лідер партії «Батьківщина» заявляє, що керівництво Нацбанку має нести відповідальність за діяльність цієї установи. «Якщо голова Національного банку дійсно контролює політику в Національному банку, якщо він розуміє, яку посаду він обійняв, він оприлюднить суму надрукованої гривні протягом 2010 року», – додала вона.

Як заявила Тимошенко, за інформацією її політсили, минулого року були надруковані 99 мільярдів гривень. «Це майже половина державного бюджету країни, це неприпустимо і повністю знищує фінансову стабільність України, свідчить про зловживання в Нацбанку», – сказала лідер БЮТ.

Вона висловила переконання, що нинішнє зростання цін у країні викликане саме додатковою емісією гривні.

Вчора Нацбанк спростував заяви Тимошенко про необґрунтовану емісію.
XS
SM
MD
LG