Доступність посилання

ТОП новини

Українські політики відлякують інвесторів (огляд преси)


Київ – Обмін звинуваченнями в крадіжці бюджетних коштів між представниками чинного уряду і попереднього Кабміну набирає обертів. Як переконують «Економічні відомості», взаємні звинувачення Миколи Азарова і Юлії Тимошенко у нецільовому використанні бюджетних коштів можуть відбити у іноземців бажання вкладати кошти в Україну. Стаття так і називається «Політики розлякають інвесторів».

Кілька публікацій з коментарями про початок об’єднавчого процесу партій у націонал-демократичному таборі друкує газета «День». У статті під заголовком «Дискредитація об’єднання як технологія» видання наголошує, що одне з головних питань – хто представлятиме об’єднання? Кого наділять такими повноваженнями? Загалом, на думку дописувача, всі сьогоднішні об’єднавчі процеси – це ніщо інше, як спроба приватизувати націонал-демократичний електорат. Все це створює деякі проблеми в процесі переговорів.

А ось автор іншої публікації в газеті «День» вважає, що новим кроком у партійній будові об’єднаних політичних сил може стати інститут реальних тріумвірів, які й очолюватимуть ці сили та ухвалюватимуть рішення консенсусом. Як показує історичний досвід, тріумвірати можуть бути досить ефективними як перехідні органи політичного менеджменту, терміном на декілька років, поки за якийсь час викристалізується інша, традиційніша конфігурація політичного керівництва.

У парламенті зареєстрували урядовий законопроект «Про гарантії держави щодо виконання рішень суду». На думку експерта «Газети по-українськи», одним із наслідків ухвалення документа буде повне право урядовців визначати, які об’єкти можуть бути приватизовані чи відчужені. У них не буде ніяких обмежень щодо стратегічних трубопроводів газотранспортної системи чи підземних сховищ газу. Це створить передумови для втрати державою стратегічних об’єктів енергетики, насамперед газотранспортної системи. Відтак, на думку експерта, виникне серйозна загроза національній безпеці.

Невдовзі на українців чекає житлова реформа. Вже цього року може набрати чинності новий Житловий кодекс. Перший пункт, який хвилює, зокрема, столичних жителів, – створення об’єднання співвласників багатоповерхових будинків. Про проблеми, які їх очікують, попереджає читачів газета «Вечірній Київ».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG