Доступність посилання

ТОП новини

«Час збирати каміння» – Янукович


Президент України Віктор Янукович упевнений, що у політиків, які закликають людей йти «на барикади», нічого не вийде.

Про це глава держави сказав у своєму виступі на урочистому зібранні у палаці «Україна» з нагоди Дня Соборності України.

На переконання глави держави, сьогодні тема єдності знову набула колосальної ваги.

«Ми вступаємо в непростий період, коли заради трансформації України в сучасну економічно розвинуту демократичну державу, змушені вдаватися до непопулярних реформ, до безкомпромісної боротьби з корупцією, злодійством», – наголосив він.

Янукович упевнений, що громадяни України разом на Заході і на Сході повинні пройти через ці випробування гідно, як належить народу, що ставить перед собою амбітні цілі і вміє їх досягти.

Президент підкреслив, що вперше за останні 20 років в Україні забезпечена політична стабільність і розпочато глибоку модернізацію держави.

«Це не подобається політикам, які через невміння об’єднувати зусилля, через нескінченні чвари привели країну до глибокої соціально-економічної кризи і тепер намагаються будь-якою ціною повернутися до влади», – зауважив Янукович. За його словами, ці політики говорять про політичні репресії, намагаються дискредитувати нашу державу в очах міжнародної спільноти.

«Вони знову кличуть людей на барикади, знову намагаються довести, що частина суспільства належить до патріотів і демократів, а інша – до їх антиподів. Ми це проходили п’ять років тому», – зазначив глава держави.
«З цього нічого не вийшло. Каміння виявилося розкиданим. Настав час його збирати», – додав він.

Янукович вкотре окреслив плани влади щодо проведення реформ і модернізації країни. Він попередив, що не всі кроки влади в цьому напрямку будуть популярними.

«Наш шанс – не в закликах іти на барикади, нищити і руйнувати, а в спроможності до консолідації, розвитку демократії та верховенства права, до подальшого об’єднання Сходу і Заходу, – вважає Президент України. – Цього вчить нас дата 22 січня, цього вимагає від нас відповідальність за Україну».

Він пообіцяв, що докладе всіх зусиль, щоб громадяни України відчували себе єдиною родиною.
XS
SM
MD
LG