Доступність посилання

ТОП новини

Кривавий теракт у «Домодєдово»


У московському аеропорту «Домодєдово» у понеділок скоєно теракт. О 16:40 за московським часом в міжнародному терміналі російського аеропорту прогримів вибух, внаслідок якого загинуло понад 30 осіб, ще понад 130 постраждали. За попередніми даними, вибуховий пристрій підірвав смертник, що стояв у юрбі тих, хто очікував на прибуття пасажирів.

Підрахувати точну кількість потерпілих у першу годину заважало сильне задимлення в залі. Однак очевидці повідомляють про десятки убитих і поранених.



Для надання практичної допомоги в аеропорт направлено групи досвідчених криміналістів центрального апарату Слідчого комітету Російської Федерації. За словами помічника міністра охорони здоров’я і соціального розвитку Росії Софії Малявіної, в аеропорту вже працюють медики.

Слідчий комітет Росії за фактом вибуху в аеропорту «Домодєдово» в Москві порушив кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого статтею 205 Кримінального кодексу Росії (терористичний акт).

Міністерство закордонних справ України перевіряє, чи є серед постраждалих і загиблих унаслідок вибуху в московському аеропорту «Домодєдово» українці.

Про це заявив речник МЗС України Олександр Дикусаров.

Число жертв вибуху в московському «Домодєдово» сягнуло 35 осіб

Жертвами вибуху в московському аеропорту «Домодєдово», за останніми даними на вечір у четвер, стали 35 осіб, понад 130 потерпіли. 63 поранених, серед яких 40 у важкому стані, шпиталізували.

Слідчий комітет Росії порушив кримінальну справу вже за трьома статтями, в тому числі за статтею «теракт». Як повідомив офіційний представник відомства, імовірно, вибуховий пристрій привів у дію смертник. Його особу встановлюють. За підозрою в організації вибуху в розшук оголосили трьох чоловіків.

Вибух стався в кафе поряд із залою міжнародних прильотів.

Президент Росії Дмитро Медведєв заявив, що необхідно «запровадити особливий режим в усіх аеропортах і аеровокзалах, а також у великих транспортних вузлах».

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG