Доступність посилання

ТОП новини

Юлія Тимошенко в інформаційному полі переграла владу (огляд преси)


Проект закону «Про ринок земель» не захищає українські угіддя від
іноземців, натомість, як стверджує газета «Україна молода», створює небачене середовище для корупції. Аргументи видання наводить у статті «Усю землю – чиновнику!».

У цьому ж числі «Україна молода» нарікає на владу, яка, на думку газетярів, перш ніж започаткувати одну з найважливіших реформ – пенсійну – мала б її розпочати з себе. Зокрема, зі справедливого обчислення розміру своїх надвисоких пенсій, а не з підвищення пенсійного віку для пересічних українців та ще більшої зрівнялівки в їхніх пенсіях. Чому Янукович із Азаровим не обмежили насамперед свої несправедливо, на думку журналістів, завищені пенсії? Інші питання і прогнозовані відповіді – у публікації «Стоп-кран для вельмож».

«Юлія Тимошенко в інформаційному полі переграла владу», – стверджує експерт «Газети по-українськи». Він вважає, що «прокуратура перегинає палку», не пускаючи опозиціонерку до Брюсселя. Бо Тимошенко перебуває на підписці про невиїзд, тому її пересування обмежене об’єктивно. Такі формальні обмеження створюють приводи для критики української влади, наголошує експерт.

В Україні – масове закриття друкованих видань. Як інформує газета «Сегодня», у січні припинили друкуватися журнали «Афіша» та Time Out, а вже за місяць можуть остаточно закритись ще три видання. Їхні назви і про ймовірні причини закриття видання розповідає у матеріалі « В Україні знову закривають журнали і газети».

Зважаючи на чималі поклади нафти та газу в Арктиці, чимало країн формують тут нову практику відносин і нове міжнародне право. Україні потрібно приєднуватися до процесу вже сьогодні, бо, як переконує газета «День», поки країна займає пасивну позицію, світ розподіляє полярні багатства і визначає, хто ж здобуватиме природні ресурси в цій частині земної кулі після танення криги внаслідок зміни клімату. Більше про це йдеться в публікації «Світ завойовує Арктику».

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG