Доступність посилання

ТОП новини

Помста «свободівців» дисиденту Мирославу Мариновичу


Мирослав Маринович
Мирослав Маринович

Львів – Депутати Львівської міської ради від ВО «Свобода» не проголосували за пропозицію звільнити Український Католицький університет (УКУ) від орендної плати за землю та від земельного податку. За це питання з 90 депутатів проголосували 25. Тим часом обранці звільнили від орендної плати за землю низку релігійних організацій.

Щороку для міських депутатів було принципово у цей список вносити ще й УКУ. Бо університет – приватний науковий і навчальний заклад, головою якого обрано Главу УГКЦ кардинала Любомира Гузара. До того ж, Університет продовжує традиції Богословської академії, яку створив у 1928—1929 роках Митрополит Андрей Шептицький, а очолював її кардинал Йосип Сліпий.

УКУ – перший католицький університет на пострадянській території, заснований Католицькою церквою східного обряду. Цей науковий заклад завжди зосереджував навколо себе українську інтелігенцію і нині є не байдужим спостерігачем щодо подій в Україні. Кожен високоповажний гість, який приїжджає у Львів, неодмінно відвідує УКУ. Університет сьогодні розбудовується і стає інтелектуальним осередком Львова.

Безперечно, що питання про те, звільняти чи ні від оплати за оренду університет, має право на дискусію. Але тут річ в іншому. Схоже, львівські «тягнибоківці» розгнівалися на віце-ректора, дисидента Мирослава Мариновича за його неупереджену статтю на сайті Радіо Свобода під назвою «Гарячість серця очевидна. А як щодо холодності голови?» У ній автор обґрунтовано і критично оцінив виступи депутатів-«свободівців» Юрія Михальчишина та Ірини Фаріон під час сесії біля пам’ятника Степанові Бандері.

Мирослав Маринович наголосив, що «для галицьких націоналістів, і для «Свободи» настав час визначатися, на яких цінностях та ідеологемах будувати своє політичне життя». Але виглядає на те, що львівські «свободівці» на цю публікацію відповіли помстою.
  • Зображення 16x9

    Галина Терещук

    В ефірі Радіо Свобода – з 2000 року. Закінчила факультет журналістики Львівського національного університету імені Франка. Маю досвід роботи на телебаченні і в газеті.

XS
SM
MD
LG