Доступність посилання

ТОП новини

Мубарак має піти у відставку – Ель-Барадей


Єгипетський опозиціонер Мохаммед Ель-Барадей закликав президента Хосні Мубарака піти у відставку і заявив про початок нової ери в житті країни. Колишній глава МАГАТЕ звернувся ввечері в неділю до людей, що зібралися на площі Тахрір, яка стала центром антиурядових протестів у Каїрі.

«Я прийшов, щоб приєднатися до вас у найщасливіший день нашого життя. Сьогодні я можу дивитися кожному з вас у вічі. Сьогодні ви, єгиптяни, повернули собі права на життя і свободу. Цей процес уже не може повернутися назад. У нас є одна головна вимога: відставка режиму і початок нового етапу», – заявив Мохаммед Ель-Барадей.

Він також сказав, що отримав від опозиційних груп, серед яких і заборонений раніше радикальний рух «Брати-мусульмани», мандат на ведення переговорів з армією та режимом Мубарака про перехід до коаліції національної єдності.

Тим часом, чинний президент Хосні Мубарак не збирається іти у відставку. Влада Єгипту розширила часові межі комендантської години, Мубарак зустрівся з воєначальниками. Він також наказав новопризначеному уряду зберегти субсидії, контролювати інфляцію і забезпечити нові робочі місця для єгиптян.

Протягом останніх шести днів у Єгипті загинули понад 100 людей. Багато країн розпочати евакуацію своїх громадян і застерігають від поїздок до Єгипту.
XS
SM
MD
LG