Доступність посилання

ТОП новини

США підтримують «впорядкований перехід» до демократії в Єгипті


Президент США Барак Обама закликав до «впорядкованого переходу» до демократії в Єгипті. Кризу в цій країні американський лідер у телефонному режимі обговорив з керівниками Туреччини, Ізраїлю, Саудівської Аравії та Великої Британії. Білий дім наводить слова Обами, який підтримує «впорядкований перехід до уряду, який реагує на сподівання єгипетського народу».

Раніше в телевізійному ефірі держсекретар США Гілларі Клінтон підтвердила, що Сполучені Штати прагнуть побачити «вільні і справедливі вибори» в Єгипті як результат масових акцій протесту проти режиму президента Хосні Мубарака. Водночас Клінтон не сказала, чи має давній партнер Вашингтона Мубарак піти у відставку.

«Ми хочемо бачити упорядкований перехід. Не має бути порожнечі, потрібний добре продуманий план, який призведе до появи демократичного представницького уряду», – сказала Гілларі Клінтон.

Держсекретар США також зауважила, що американський уряд поки що не має наміру скорочувати програму допомоги Єгипту обсягом 1,5 мільярда доларів, але додала, що Вашингтон регулярно переглядає такі програми.
XS
SM
MD
LG