Доступність посилання

ТОП новини

Російський центр у Криму скаржиться на брак грошей від Москви


Уряд Москви (міська влада столиці Росії) цього року припинив фінансування Російського культурного центру в Криму, повідомив сьогодні директор Центру Михайло Голубев.

Як сказав він на прес-конференції в Сімферополі, якщо фінансування з Москви не поновиться, діяльність Центру опиниться під загрозою.

За його словами, другий співзасновник асоціації «Російський культурний центр», Фонд розвитку економічних і гуманітарних зв’язків «Москва – Крим», сам не в змозі профінансувати роботу асоціації.

Директор Центру також повідомив, що прихильники асоціації надіслали листи президентові Росії Дмитрові Медведєву, прем’єр-міністрові Володимиру Путінові і нинішньому мерові Москви Сергієві Соб’яніну з проханням домогтися поновлення фінансування РКЦ.

Асоціацію «Російський культурний центр» створили в Криму 2001 року за ініціативою тодішнього мера Москви Юрія Лужкова, який надавав цій та іншим проросійським організаціям Криму всіляку підтримку. Лужков був відомий, зокрема, своєю публічною позицією, що Крим чи, принаймні, місто Севастополь мають належати Росії. Минулого року президент Росії зняв Лужкова з посади мера російської столиці.
XS
SM
MD
LG