Доступність посилання

ТОП новини

Янукович вкорочує повід для Кабміну (огляд преси)


Київ – На умовному політичному календарі – затишшя між виборами. Час, коли політики лишилися сам на сам з власними політичними брендами. Поки політтехнологи відпочивають, тижневик «Влада грошей» оцінив продукт їхньої праці професійним поглядом фахівців з комерційних брендів. Вони переконані, що тимчасова пауза у роботі політконсультантів вже підкорегувала рейтинги «споживчих симпатій» на політичному ринку. Видання пише, що відтік маститих піарників особливо помітний на «території» бренду імені Юлії Тимошенко. Загалом же, відмова політиків від товстого шару маркетингового «гриму» суттєво знизила їхні рейтинги. Статті називається «Велика перерва».

Президент запропонував законопроекти для посилення свого впливу над урядом. В них передбачений перерозподіл функцій між органами виконавчої влади в рамках розпочатої адмінреформи. Введення у дію президентських ініціатив, як наголошують експерти «Економічних відомостей», призведе до конфліктів серед чиновників і до протистояння між представленими в Кабміні бізнес-кланами. Про це докладніше йдеться в матеріалі «Янукович вкорочує поводок для Кабмину».

«Ізвєстія» в Україні» коментують практику голосування чужими картками у Верховній Раді. І хоча Конституція передбачає, що голосувати депутат повинен особисто, ще жоден з парламентаріїв не був покараний за недбале ставлення до своїх професійних обов’язків. А поки під склепінням Верховної Ради існує подібна карткова гра навряд чи варто розраховувати на дотримання законів в інших сферах суспільного життя, наголошує видання.

Газета «День» стверджує, що висота Ліни Костенко допомагає українцям переступити бар’єр між безкультур’ям та культурою. Чого раніше не вдавалося багатьом талановитим митцям. Вона запропонувала українцям прекрасне культурне поле. І для його збереження та розширення треба дуже багато працювати. Самостійно. Чи готове до цього українське суспільство до цього? Роздуми про це читайте в газеті «День».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG