Доступність посилання

ТОП новини

Томенко: Черновецький міг написати заяву про відставку, але не реєструвати її


Віце-спікер парламенту Микола Томенко не виключає, що мер Києва Леонід Черновецький міг написати заяву про відставку, однак не реєструвати її для чинення тиску на команду Президента.

При цьому віце-спікер не виключив, що інформація про написання київським мером заяви про відставку може поширювати спеціально його оточення для того, щоб дати відповідний сигнал команді Президента.

За його словами, «завершеною дією була б реєстрація такої заяви у Центральній виборчій комісії». Водночас він висловив упевненість, що в ЦВК немає заяви Черновецького про відставку.

«Механізм, що Черновецький вчинить таким чином, написавши заяву і не оприлюднивши її, як своєрідний тиск, я вважаю цілком реальним», – сказав Томенко.

Як заявив віце-спікер, за інформацією оточення Черновецького, таким своїм кроком столичний голова хоче показати, що «нова влада не дотримується своїх обіцянок стосовно його оточення та застосовує кримінальне переслідування». За словами Томенка, таким чином це є своєрідним ультиматумом владі щодо необхідності пошуку нового компромісу.

Віце-спікер наголосив, що, на переконання Черновецького, Партія регіонів не має сильної кандидатури на посаду столичного очільника, яка б могла перемогти. У той же час віце-спікер висловив сумнів щодо можливості проведення дострокових виборів у Києві.

«Ймовірність дуже мала, оскільки в столиці не проста соціально-економічна ситуація, і, скоріше, вся ця історія закінчиться тим, що Черновецький отримає для свого оточення, зокрема, найвпливовіших людей, якусь гарантію недоторканності та врахування їх думки при ухваленні рішень щодо керування містом», – сказав він.

Водночас у Київській міськадміністрації заявили, що про можливу заяву Черновецького про звільнення їм нічого не відомо.

Минулого місяця прем’єр Микола Азаров звернувся до голови Київської міськдержадміністрації Олександра Попова з проханням «обов’язково знайти» мера Києва Черновецького і повернути його до роботи.

Після цього Попов повідомив, що востаннє бачив Київського міського голову перед новорічними святами, але весь час спілкується з ним телефоном. На запитання, де зараз перебуває мер столиці, голова КМДА порадив журналістам звернутися з цим питанням до самого Черновецького.
XS
SM
MD
LG