Доступність посилання

ТОП новини

Онопенко хоче обговорити з Януковичем стан правосуддя


Голова Верховного Суду України Василь Онопенко має намір найближчими днями ініціювати зустріч з Президентом Віктором Януковичем щодо стану правосуддя. Про це Онопенко заявив в інтерв’ю газеті «КоммерсантЪ-Украина».

«Я хочу зустрітися з Президентом. Я хочу його поінформувати про стан правосуддя в країні після реформи. Про те, про що сьогодні говорять не лише в Україні, а й у Європі... Я ініціюватиму цю зустріч найближчими днями», – сказав він.

За словами голови ВСУ, нещодавно він зустрічався у Страсбурзі з комісаром Ради Європи з прав людини Томасом Хаммарбергом, головою Європейського суду з прав людини Жан-Полем Коста, керівниками Венеціанської комісії, суддями Європейського суду, які «надзвичайно занепокоєні правовою ситуацією в Україні».

Як заявив Онопенко, проблеми є в системних підходах до забезпечення законності і прав людини. Голова ВСУ наголосив, що Президент – гарант дотримання Конституції, і він має право в рамках своїх повноважень запитати з відповідних посадових осіб за дотримання Конституції.
«Я знаю одне: високопосадовці з Генпрокуратури мають чітко усвідомлювати, що закон – це не сокира, що лежить під лавою, яку можна дістати і розмахувати нею наліво і направо», – сказав Онопенко.

Він також наголосив, що не збирається добровільно йти у відставку зі своєї посади в обмін на припинення тиску на членів його родини.
XS
SM
MD
LG