Доступність посилання

ТОП новини

Керівник МЗС Британії закликав Ізраїль до менш войовничої риторики


Міністр закордонних справ Великої Британії Вільям Гейґ закликав Ізраїль використовувати менш войовничу риторику і припустив, що заворушення в арабських країнах можуть перешкоджати мирному процесові на Близькому Сході.

В інтерв’ю лондонській газеті Times британський міністр сказав, що народні повстання в Тунісі, Єгипті та Йорданії можуть ускладнити пошук розв’язання ізраїльсько-палестинського конфлікту. Гейґ відреагував на заяву прем’єр-міністр Ізраїлю Біньяміна Нетаньягу, який закликав своїх співвітчизників бути готовими до будь-якого результату подій у країнах-сусідах і пообіцяв «зміцнювати могутність держави Ізраїль». Міністр закордонних справ Великої Британії зауважив, що «зараз не час для войовничої риторики».

Гейґ вважає, що позиція Ізраїлю щодо поселень на окупованих палестинських територіях «розчаровує» і унеможливлює укладення мирної угоди протягом найближчих років.

Вільям Гейґ оприлюднив свою думку під час переїзду до Йорданії з Тунісу, де міністр мав зустрічі з членами тимчасового уряду країни, включно з прем’єр-міністром Мохаммедом Ганнуші.
XS
SM
MD
LG