Доступність посилання

ТОП новини

Суд залишив під вартою екс-спікера Криму Гриценка


Апеляційний суд Криму залишив без змін рішення суду попередньої інстанції про обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою до 25 березня для колишнього голови Верховної Ради Криму, депутата кримського парламенту від фракції Партії регіонів Анатолія Гриценка.

Таким чином, суд залишив без задоволення звернення адвоката Гриценка про зміну йому запобіжного заходу.

Суд взяв до уваги доводи прокуратури про те, що Гриценко може переховуватися від слідства, оскільки в нього є дипломатичний паспорт і нерухомість за кордоном.

Гриценка затримали 24 січня в Сімферополі, через три дні суд ухвалив рішення заарештувати його. Його підозрюють в тому, що, будучи головою Ленінської районної державної адміністрації Криму, він перевищив службові повноваження і здійснив незаконні операції з земельними ділянками радгоспу «Азовський», чим завдав збитків державі на 23 мільйони гривень.

Пізніше прокуратура Криму порушила проти Гриценка ще одну справу – справу за підозрою в передачі в оренду санаторію «Росія» (Ялта) за заниженою орендною ставкою без винесення цього питання на розгляд кримського парламенту.

Гриценко обіймав посаду голови Верховної Ради Криму із травня 2006 по березень 2010 року.
XS
SM
MD
LG