Доступність посилання

ТОП новини

Адміністратором УГКЦ до обрання нового голови буде архієпископ Ігор Возьняк


До обрання нового глави Української греко-католицької церкви її адміністратором буде архієпископ Львівський владика Ігор (Возьняк), а протягом двох місяців відбудеться виборчий Синод, який обере нового главу УГКЦ. Про це повідомив кардинал Любомир (Гузар), який заявив про свою відставку з голови УГКЦ.

За його словами, сьогодні Папа Бенедикт XVI прийняв його зречення з уряду Верховного архієпископа УГКЦ. Говорячи про причини своєї відставки, Любомир (Гузар) зазначив, що незабаром йому виповниться 78 років і він вже не відчуває достатньо фізичних сил для продовження своєї роботи.

Він нагадав, що прохання про відставку подав Понтифіку ще коли йому виповнилось 75 років, і ані тоді, ані зараз не брав до уваги політичну ситуацію в країні. «Вона (політична ситуація) постійно змінюється, а церква є тривалою інституцією, яка пережила багато різних ситуацій», – сказав Любомир (Гузар).

Він додав, що його основною порадою наступнику буде зберегти єдність УГКЦ.

Любомир (Гузар) очолив УГКЦ десять років тому після смерті свого попередника на престолі Мирослава Івана (Любачівського).
XS
SM
MD
LG