Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ обіцяє розглянути можливість звільнення опозиціонерів із СІЗО


Генеральний прокурор Віктор Пшонка пообіцяв народним депутатам вивчити можливість звільнення з-під варти на підписку про невиїзд низки чиновників, щодо яких завершене досудове слідство.

«Ми годину спілкувалися з Генеральним прокурором. Наше спілкування стосувалося долі наших товаришів, які на сьогодні перебувають у слідчому ізоляторі і щодо яких уже завершено досудове слідство Сьогодні ми не вимагали від нього ухвалення такого рішення. Ми домовилися, що вони розглянуть його з керівником слідчого управління і слідчим. Трохи пізніше рішення буде нам оголошено», – повідомив член фракції «Наша Україна – Народна самооборона» Юрій Гримчак.

За словами депутата, відповідно до Кримінально-процесуального кодексу, особи, проти яких завершене досудове слідство, можуть бути випущені на підписку про невиїзд, і відповідне клопотання сьогодні передали Пшонці.

Гримчак повідомив, що йдеться, зокрема, про колишнього першого заступника голови НАК «Нафтогаз України» Ігоря Діденка, екс-голову Державної митної служби Анатолія Макаренка, екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка, колишнього міністра охорони довкілля Георгія Філіпчука, колишнього першого заступника міністра юстиції Євгена Корнійчука.

За словами Гримчака, згідно із законодавством, у Генеральної прокуратури є 10 діб для ухвалення рішення з цього питання. Він також висловив сподівання, що прокуратура протягом цього періоду часу дасть відповідь на відповідне звернення депутатів.
XS
SM
MD
LG