Доступність посилання

ТОП новини

Землю у селян заберуть (огляд преси)


Київ – Якщо земельна реформа піде за сценарієм влади, то за п’ять років дві третини українських чорноземів оброблятимуть іноземні компанії, стверджує дописувач «Газети по-українськи». Він вважає, що останніми роками транснаціональні компанії перебирають контроль над сотнями тисяч гектарів землі сільськогосподарського призначення. Паї опиняються в іноземців завдяки суміжним корпоративним правам. Зміни негативно позначаться на економіці країни, бо розпочнеться внутрішня продовольча криза. Адже агрохолдинги працюють винятково на задоволення інтересів світових ринків, тоді як на внутрішньому ринку бракуватиме картоплі, м’ясомолочної продукції, овочів, фруктів. Заголовок статті: «Землю у селян заберуть».

Дуже важливий, якщо не визначальний чинник майбутнього успіху України, – це створення прогресивної і ефективної системи освіти: від початкової школи до вишів. Саме така система, як стверджує експерт газети «День», сформує мислячий середній клас, основний провідник ідей та інновацій. Вона створить середовище, яке стане головним носієм запиту на реформи, головним провідником цих реформ і генеруватиме інноваційні ідеї.

У цьому ж числі дописувач газети «День» переконує, що колоніальна залежність від Росії – це постійна боротьба за виживання або, швидше, боротьба за право жити (голодомори, репресії). Зрозуміло, що в такому середовищі моральні чинники не на першому місці. Це було середовище для формування рабської психології українців. І саме тому на українцях є відбиток недержавної нації. У цьому переконує автор статті, що має назву «Хто заперечить псевдоісторію?».

Система оздоровлення дітей за роки незалежності України суттєво не змінилася. Її реформування було косметичним. Натомість з’явилася тенденція до погіршення стану здоров’я молоді під впливом негативних соціальних та екологічних факторів. З проблемами оздоровлення дітей знайомить читачів газета «Голос України».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG