Доступність посилання

ТОП новини

Міністр: армія відмовиться від послуг приватних фірм у харчуванні солдатів


Українська армія остаточно відмовиться від послуг приватних підприємств, що забезпечують харчування особового складу, до вересня 2011 року, прогнозує міністр оборони України Михайло Єжель.

«Я думаю, що нам вдасться приблизно до вересня повернутися до традиційної нормальної системи харчування», – сказав міністр.

За його словами, після переходу на систему харчування із залученням комерційних фірм в армії провели відповідні організаційні та кадрові зміни. Як заявив Єжель, нині Збройним силам необхідно залучити близько чотирьох тисяч людей особового складу для відновлення можливості самостійного забезпечення харчування солдатів.

«Армія – не той інститут, який може залежати від комерційних структур. Коли армія прив’язана до котла, вона – не армія», – сказав міністр.

Крім того, він повідомив, що до кінця дня Міноборони переведе на нормальне харчування десять військових частин, що залишилися, харчування яких забезпечувалося комерційною фірмою «Івала» і які до нинішнього дня залишалися без гарячого харчування.

При цьому міністр зазначив, що військові повністю відмовилися від послуг цієї фірми. Єжель розкритикував діяльність «Івали», зазначивши, що за час співпраці фірми з Міноборони зафіксували 16 випадків отруєнь.

Раніше компанія «Івала» звернулася в Генеральну прокуратуру із проханням притягти до відповідальності посадових осіб Міноборони, дії яких призвели до виникнення позабюджетної заборгованості й зриву харчування особового складу.
XS
SM
MD
LG