Доступність посилання

ТОП новини

Про мстивість нинішньої влади


Українська влада мстива до брутальності. Сьогодні це твердження вже стало аксіомою. Варто лише згадати про десятки заарештованих політиків і громадських активістів в українських в’язницях. До їх числа цими днями долучилася ще одна жертва – представник громадської організації «Дорожній контроль».

Річ у тім, що кілька тижнів тому саме на сайті цієї організації наважилися розмістити відео з колишнім інспектором Одеської міської ДАІ Швецем, у якому той обізвав українську мову «телячою». Відео блискавично стало скандальним. Старшого сержанта Швеця звільнили з роботи. Його начальство отримало, мабуть, прочухана з Києва, після чого, і взяло «на приціл» зухвальців із «Дорожнього контролю».

І час помсти не забарився. Недавно вночі працівники ДАІ Одеси зупинили автомобіль активіста «Дорожнього контролю» Дмитра. Перш ніж пред'явити документи, водій наполіг на тому, щоб працівники ДАІ виразно пояснили причину, чому його зупинили. Однак після дискусії водій усе-таки передав папери. Але до цього часу на місце події вже прибуло міліційне начальство у складі шести осіб. Далі співробітники ДАІ заявили, що у Дмитра «підроблені документи» і, буцім, саме із цієї причини доставили автомобіліста до РВВС. Потім переправили його до суду, де «язикатиму» водієві суддя Приморського райсуду Віктор Іванов «впаяв» 5 днів арешту.

У «Дорожньому контролі» вже заявили про незаконність покарань їхнього колеги. За визволення Дмитра із в’язниці взялися опозиційні партії. Упродовж кількох годин на адресу Генпрокурора надіслано кілька заяв із вимогою розслідування цієї справи та покарання винних.

Але визволити людину із в’язниці в Україні значно важче, аніж її туди запакувати. А за нинішньої влади таке узагалі зробити неможливо.

Сьогодні міліція, прокуратура, СБУ і суди – це структури, які «одна одній руки миють». Особливо у випадках, коли йдеться про якихось активістів, що намагаються контролювати дії «силовиків».

Торік у Львові, скажімо, потрапив на 4 дні за грати активіст ГО «Вартові закону» Олексій Веренцов. Його заарештували за участь у санкціонованому пікеті обласної прокуратури. Галицький районний суд тоді інкрімінував Веренцову образу стражів порядку.

Пікети, навіть ті, що дозволені законом, це завжди образа влади. А ті, хто «ображає» владу – повинні сидіти. У цьому вже переконалися й активісти підприємницького майдану.

Здається, нас остаточно позбавили громадянських прав. Бо вони теж «ображають» команду Януковича…

XS
SM
MD
LG