Доступність посилання

ТОП новини

Ціни на телетрансляції Євро-2012 занадто високі для європейців (європейська преса)


Прага – На початку тижня українці стали своєрідними рекордсменами в пресових кримінальних та дорожніх хроніках. Виходець із України, як пише низка європейських видань, став своєрідним кримінальним рекордсменом у Нью–Йорку, де зарізав і забив викраденим автомобілем чотирьох осіб. Власники прав на телевізійні трансляції матчів футбольного Євро-2012 з України і Польщі зіткнулися з проблемою цін при продажу таких прав деяким телеканалам у Європі. Віденська інвестиційна компанія Epic, як виглядає, досягла попередньої угоди про купівлю акцій «Укртелекому», але експерти кажуть про непрозорість цієї оборудки.

Лондонська «Ґардіан» інформує про деталі чорного кримінального дійства у центрі Нью-Йорка, коли через майже 30 годин після кривавих злочинів поліції з труднощами вдалося затримати «різуна» і вбивцю, 23-річного Максима Ґельмана, народженого в Україні. Перед цим, із п’ятниці на суботу він зарізав ножами (використав їх аж 6, різних розмірів) спочатку свого вітчима, котрий намагався врятувати від Максима його маму в одному з помешкань Брукліна. Потім жертвами Ґельмана стали мама його товаришки Ганна Булченко і сама 20-річна дівчина Олена, які мешкали неподалік від мами Максима Ґельмана. Він їх зарізав, як і вітчима, з незрозумілих причин. Все почалося з атаки Максима на його маму через те, що вона ніби не дозволяла йому використати цього вечора її автомобіль «Лексус». Повідомляється також, що народжені в Україні мама і син отримали громадянство США у 2005 році. Максим після кривавої розправи з Булченками все ж виїхав на маминому «Лексусі» на одну з вулиць Брукліна і вдарив «Понтіак», а також порізав ножем власника цього авта, водієві котрого врятували життя лікарі в реанімації. Сівши за кермо згаданого «Понтіака», Ґельман збив 62-річного пішохода, котрий загинув від травм. Пізніше цей знавіснілий «різун» атакував ще чотирьох людей, які, щоправда, уціліли. Поліція заявила, що ще не отримала від Максима якихось зрозумілих пояснень кривавих розправ. Офіцер поліції також інформував пресу, що 23-річний Ґельман відомий як безробітний наркоман, котрого вже з десяток разів затримувала поліція.

Чеська «Днес» інформує, що за кермом «БМВ», котре минулої середи на автомагістралі поблизу Простєйова (на Заході Чехії) виїхало на зустрічну смугу через бар’єр і зіштовхнулося зі «Шкодою», сиділа 48-річна українка. Внаслідок цієї негоди загинуло шестеро осіб, включно з 11-річною дівчинкою. Газета повідомляє, що ця українка має 26-річного сина, котрий живе в Україні. Якраз того дня мама й вирушила за своїм сином з кількома пасажирами в салоні «БМВ».

Впливова «Файненшел Таймз» інформує, що представники австрійського інвестиційного дому Epic вже заявили про згоду з пропозиціями Фонду держмайна України на купівлю цією компанією 93 відсотків акцій українського найпотужнішого оператора зв’язку «Укртелекому». Ціна оборудки, яку нібито вже погодили сторони, трохи більша за 1 мільярд 300 тисяч доларів США. Натомість місцеві інвестиційні банки вже висловлювалися, що на відкритих конкурентних торгах держава могла б заробити на півмільярда більше. Є думки, як стверджує «Файненшел таймз», що компанія була продана за вказівкою адміністрації Президента Януковича своїм наближеним олігархам. Експерти також критикують цю оборудку влади як непрозору, всупереч попереднім обіцянкам Києва про відкриту і конкурентну приватизацію в Україні.

Чеська «Лідове новіни» інформує, що власники прав на телевізійні трансляції футбольного Євро-2012 запросили такі ціни за перепродаж таких прав, що низка чеських телеканалів: «Нова», «Пріма», «ЧТ-1» – вже заявили, що для них такі ціни не підйомні. Йдеться нібито про ціну на кошик трансляцій Євро-2012 десь між 4 і 5 мільйонами євро. Це трохи дорожче, аніж для трансляцій Євро-2008 із Австрії та Швейцарії. Правда, чеські канали ще продовжують переговори, але вже заявляють, що при таких цінах з боку власників прав на ці телетрансляції чехам доведеться користуватися у 2012 році послугами комерційних, закритих телеканалів.
  • Зображення 16x9

    Василь Зілгалов

    Із Радіо Свобода співпрацюю з 1989 року. Переїхав з Мюнхена до Праги у березні 1995 року. Народився в сталінській Україні. Троє з родини загинули від голоду у 1932-33 роках. Мати ледве уціліла в 1933-му. Батько пройшов Колиму але система все ж знищила його. Окрім батька, тоталітаризм згубив чотирьох моїх дядьків. Закінчив історичний факультет. Викладав методологію історії. Підготував дві дисертації. Чимало написав. Журналістом став з 1969 року, після вторгнення радянських військ до Праги. Опублікував роботи з історії політичної публіцистики, книги з історії українських міст, дослідження про Василя Пачовського, з історії української еміграції.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG