Доступність посилання

ТОП новини

Обама пропонує бюджет, республіканці критикують


Президент США Барак Обама оголосив сьогодні, що подав до Конгресу проект бюджету на 2012-й фінансовий рік обсягом у 3 трильйони 730 мільярдів доларів.

Виступаючи в місті Балтиморі в штаті Меріленд, Обама заявив, що його пропозиція бюджету зроблена на виконання його обіцянки вдвічі скоротити бюджетний дефіцит до кінця його першого президентського терміну, з якого залишається ще два роки.

Проект бюджету передбачає, зокрема, скоротити дефіцит більш як на 500 мільярдів доларів порівняно з 2011-м фінансовим роком, який у США триває з жовтня по вересень.

Федеральний уряд США має жити за можливостями, заявив президент.

Для цього запропоновано скоротити деякі урядові програми, зменшити військові витрати і обмежити податкові пільги для найзаможніших.

Цей проект відразу скритикувала опозиційна до Обами Республіканська партія, яка нині контролює Палату представників Конгресу. На думку республіканців, запропоновані скорочення витрат недостатні, щоб подолати дефіцит.

Спікер Палати представників Джон Бейнер заявив на телебаченні, що пропонований проект бюджету передбачає «забагато витрат, забагато запозичень і забагато оподаткування».
XS
SM
MD
LG