Доступність посилання

ТОП новини

Місія МВФ погодилася на поступове підвищення тарифів на газ


Міжнародний валютний фонд і українська влада мають намір продовжити обговорення дискусійних питань у рамках програми stand by з метою представлення результатів перегляду програми раді директорів МВФ.

Про це йдеться в заяві голови місії МВФ в Україні Таноса Арванітіса, оприлюдненій за підсумками роботи місії в Києві 1-14 лютого.

Сторони, зокрема, погодили графік більш поступового підвищення тарифів на газ і мають намір визначити компенсаційні бюджетні заходи для покриття загального дефіциту державного бюджету України в розмірі 3,5% ВВП в 2011 році.

«Обговорення таких заходів продовжиться протягом найближчих декількох тижнів з метою надання результатів перегляду програми раді директорів МВФ», – йдеться в заяві.

Фонд очікує, що в березні набуде чинності закон про пенсійну реформу, а впровадження адміністративної реформи триватиме.

Як заявляє місія МВФ, основи грошово-кредитної політики в Україні залишаються адекватними, а інфляція вповільнюється, наближаючись до цільових показників Національного банку.

Дискусії в цій сфері сконцентрувалися на заходах, спрямованих на розвиток ринку національної валюти, поліпшення умов для здійснення операцій в іноземній валюті й подальше зміцнення фінансового сектора.

МВФ наголошує, що українська влада ще раз підтвердила, що ставить за мету досягнення стійкого економічного зростання в середньостроковій перспективі.

Фонд вважає необхідною підтримку Україною нинішнього темпу економічних реформ поряд із зусиллями, спрямованими на оптимізацію нормативно-правової бази й поліпшення умов ведення бізнесу.

Місія МВФ прибула в Україну для зустрічей із владою 1 лютого.
XS
SM
MD
LG