Доступність посилання

ТОП новини

Януковича у Харкові назвали Ющенком


Харків – Президент Віктор Янукович не заперечує проти виїзду лідера партії «Батьківщина» Юлії Тимошенко за кордон. Про це він сказав сьогодні у Харкові. Глава держави наголосив, що запобіжний захід щодо екс-прем’єр-міністра у вигляді підписки про невиїзд його, як і багатьох, «дратує», але «Кримінально-процесуальний кодекс має бути додержаний». У Харкові Президент провів засідання регіонального комітету з економічних реформ, на якому закликав місцеву владу активно залучати інвестиції і скоротити штат працівників владних кабінетів, так, як робить це його Адміністрація.

Президента Януковича у Харкові зустріли пікетом. Щоправда, невеликим. Напередодні правоохоронці готувалися до десятитисячного мітингу Партії регіонів на підтримку реформ Президента, однак пізно ввечері у понеділок через сильний мороз акцію скасували.

Натомість на майдан Свободи вийшло близько десятка комуністів із вимогою зберегти харківську промисловість і півсотні «свободівців». Останні принесли звернення до Президента, у якому порівняли його з єгипетським лідером Хосні Мубараком.

«Ми сказали, що українська нація не така і нового Хосні Мубарака у себе на шиї тридцять років терпіти не буде, що його час закінчиться набагато швидше», – сказав Радіо Свобода лідер харківського осередку ВО «Свобода» Ігор Швайка.

Президент спілкуватись із пікетниками не вийшов. Представники його прес-служби повідомили, що це не передбачено графіком візиту.

Натомість Віктор Янукович поклав квіти до пам’ятного знаку загиблим афганцям, побував на могилі колишнього соратника Євгена Кушнарьова, а потім поїхав на завод «Хартрон», що виробляє аерокосмічне обладнання, де провів закриту нараду.

Після цього в обласній адміністрації розпочалося розширене засідання регіонального комітету з економічних реформ, на початку якого у залі гучно оголосили Президента України... Віктора Ющенка! Після кількасекундної паузи промовець виправився і привітав уже Президента Януковича.

«Шановні пані та панове! Президент України Віктор Ющенко!.. Янукович!.. Пробачте...»



Як і під час торішніх харківських переговорів Януковича та Медведєва, до зали пустили лише телеоператорів. Журналістів розмістили двома поверхами нижче і запропонувати спостерігати за процесом на телеекрані.

Президент попередив про реформи

Глава держави наголосив: запроваджені ним реформи торкнуться усіх регіонів країни – і закликав керівництво Харківської області виходити до уряду із власними пропозиціями. Першочергове завдання, як заявив Президент, – оптимізувати державні ресурси і модернізувати систему місцевого самоврядування.

«Управління регіонами – це питання, яке стоїть зараз попереду... Ось, сидить Генадій,.. Генадій... Я знаю... Я вибачаюсь, Кернес... мер Харкова... Я звик його так називати... Це також сучасна людина, і я очікую, щоб таке місто, як Харків задавало тон в країні, і ви дійсно показали пілотаж», – сказав Президент.

Як приклад пілотажу Віктор Янукович навів намір секретаріату Кабінету Міністрів вже до кінця лютого звільнити 650 працівників. «Оптимізації» штату чиновників Президент очікує і на місцях. А ще пропонує керівникам областей активно залучати інвестиції. У свою чергу обіцяє, що боргів по зарплаті в країні після 2011-го не буде.

Януковича «дратує» запобіжний захід щодо Тимошенко

Вже після зустрічі із чиновниками глава держави вийшов до журналістів. На запитання про справу Юлії Тимошенко, яка знов виводить екс-прем’єра на політичну арену, Президент відповів, що мав розмову із керівниками європейських структур, які висловили бажання бачити Тимошенко у Брюсселі, особисто не заперечує проти виїзду лідера партії «Батьківщина» за кордон, однак за умови дотримання Кримінально-процесуального кодексу.

«Запобіжний захід, який прийнятий щодо Юлії Тимошенко, дратує і мене. І я Генеральному прокурору висловив свою точку зору, ...що до політиків такого рівня треба ставитись дуже уважно, щоб не робити на цьому зайву політику», – сказав глава держави.

Янукович наголосив, що боротьба з корупцією «не повинна мати ніякого стосунку до політики».

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG