Доступність посилання

ТОП новини

Головна відмінність команд Тимошенко та Януковича – дисципліна (огляд преси)


Київ – За своїми властивостями та цінністю земля є не тільки унікальним природним ресурсом, без якої неможливе існування 99,87% всієї флори та фауни планети. Для суспільного життя вона відіграє роль того фундаменту, на якому базуються вся система відносин власності. Як наголошує дописувач газети «Голос України», неврахування цієї обставини правлячими елітами тих чи інших країн призводило до руйнування цілих імперій та трагедій колись сильних та заможних народів. Відтак, як наголошує далі автор статті, головним іспитом для народу України та її влади, принаймні на найближчі 10–20 років, стануть уміння керуватися елементарним здоровим глуздом та консолідуватися навколо і завдяки землі як основного національного багатства.

Сьогодні у Верховній Раді відбудуться слухання щодо пенсійної реформи. Як стверджує газета «День», головне нині для уряду – взагалі зберегти пенсійну систему, що опинилася на межі краху й уже не може працювати без бюджетних дотацій і кредитів, оскільки її дефіцит наблизився до 60 мільярдів гривень. Докладніше про майбутні пенсійні реалії йдеться в статті «Пенсії stand by».

Головна відмінність у команд Юлії Тимошенко та Віктора Януковича – рівень дисципліни, стверджує експерт газети «День». Він вважає, що фракція Партії регіонів більше схожа не на політичну партію, а на структуру казармового типу:працюють за командою, думають по черзі. Треба бити – б’ють, треба голосувати – голосують, треба блокувати – блокують. Що стосується Юлії Володимирівни, то вона сама все бачить і аналізує якість її партійного активу.

Проблему безробіття досліджує «Газета по-українськи». Видання пише, що зараз в Україні зростають металургійне та хімічне виробництво, відтак нові робочі місця з’являються саме в цих галузях. Ця, на думку газетярів, перша стадія відновлення економіки потягне вгору сектор обслуговування виробництва. З’являться вакансії у маркетингу, фінансах, транспорті. Після цього активізується сфера послуг – туризм, громадське харчування, оптова та роздрібна торгівля. Однак локомотивом подолання безробіття найближчим часом стане будівництво, особливо пов’язане з проведенням футбольного Євро-2012.

Чому Генпрокуратура послабила тиск на родину Голови Верховного Суду Василя Онопенка? Свою версію пропонує газета «Україна молода». Видання інформує, що Генпрокуратура закрила кримінальну справу проти дочки Онопенка Ірини і його зятеві Євгену Корнійчукові після підписки про невиїзд дозволили вийти з-за ґрат слідчого ізолятора. Серед різних версій експерти видання сходяться на тому, що зменшення тиску пов’язане з якимись кроками Василя Васильовича назустріч владі. Якими саме, видання не уточнює.
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG