Доступність посилання

ТОП новини

Вітромобіль подолав 5 000 кілометрів в Австралії


Експериментальний автомобіль на енергії вітру та повітряних зміях здійснив першу поїздку, подолавши відстань 5000 кілометрів по Австралії.

«Вітромобіль» є прототипом нової автівки, яку німецькі інвестори сподіваються виставити колись на ринок. Як повідомив один з конструкторів моделі Дірк Ґіон, цим експериментом вони хотіли показати: якщо у світі хтось створює легкий електричний ефективний автомобіль, то він вже сьогодні існує.

Ґіон разом зі Штефаном Зіммером, іншим конструктором вітромобіля, повідомив, що цей транспортний засіб може досягти швидкості понад 90 кілометрів за годину.

Хоча вдосконалення потребує ще дизайн вітромобіля. Між сидінням машини та дорогою – відстань 15 сантиметрів. Експериментатори зізнаються, що швидко їхати в таких умовах некомфортно гаряче, особливо якщо температура повітря в Австралії сягає 50 градусів за Цельсієм. Або ж навпаки, у салоні надзвичайно холодно, якщо на вулиці – лише 7 градусів тепла.

Ще один недолік вітромобіля – нездатність рухатися силою вітру, коли вітер зникає. У таких випадках водії змушені були переходити на електросистеми. Ночами акумулятори електродвигуна заряджали від складаного вітрового млинка, а коли вітру не було, то від електромережі.

Загалом на енергії вітру автівка проїхала майже дві з половиною тисячі кілометрів, майже 500 її рухав повітряний змій, решту шляху вона подолала з використанням заряду від електромережі. Вартість енергії на поїздку склала 10 австралійських доларів.
XS
SM
MD
LG