Доступність посилання

ТОП новини

Дмитра Фірташа «попросять» віддати добрива фермерам безкоштовно? (огляд преси)


Київ – Ідеологія панування над природою та споживацьке до неї ставлення призводять до того, що в гонитві за комфортністю життя людина переступає розумні, дозволені природою, норми використання природного ресурсу. На підтвердження цього газета «Голос України» наводить дозвіл в Україні полювати на заповідних територіях. Видання інформує, що загальна площа мисливських угідь на сьогодні становить майже 80% території України, а заборона полювання встановлена всього на близько 1% території. Якщо ще й там дозволять полювати, чи не схоже це буде на суцільне українське сафарі? – цікавиться газета.

За останній місяць середня сума боргу із зарплат в Україні збільшилася на майже 3,5 тисячі гривень. І хоча впродовж року заборгованість скоротилася загалом на 273 мільйони гривень, зменшити її на мільярд, як планував уряд, працедавцям не вдалося. Про причини розповідає газета «Факти».

Кабмін видав розпорядження, згідно з яким паливно-мастильні матеріали і добрива поставлятимуться аграріям за пільговою ціною. Кредитувати майбутній урожай будуть також нафтовики та хіміки. Як стверджують «Економічні відомості», підприємець Дмитро Фірташ стане першим у списку тих, кого «попросять» віддати добрива фермерам безкоштовно. Інші прізвища наводяться в статті «Кризу маскують пільгами».

Про причини гальмування реформ, ініційованих владою, розмірковує експерт газети «День». Він вважає, щоб будь-які реформи стали популярними в суспільстві, можновладці повинні почати з себе. Перш за все, потрібно скасувати спеціальне медичне забезпечення, адже цього немає в жодній розвиненій країні світу. Коли високопосадовці почнуть користуватися платною чи загальною медициною, можливо тоді і реформи, зокрема, в медичній галузі, просуватимуться швидше.

За запасами води, доступними до використання, Україна належить до малозабезпечених країн. Як інформує «Урядовий кур’єр», країна займає передостаннє мiсце за запасами питної води на душу населення серед країн СНД. Однак продовжує споживати її значно більше, аніж це дозволяють собі європейські країни. Конкретні цифри видання наводить у рубриці «Споживач».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG