Доступність посилання

ТОП новини

СБУ покинула офіс «Батьківщини» з порожніми руками


Київ – Сьогодні співробітники Служби безпеки України спробували вилучити сервер з київського офісу партії «Батьківщина». При цьому вони посилалися на припис Генеральної прокуратури. У зв’язку із цим, після відповідної заяви з трибуни парламенту про штурм офісу спецпідрозділом «Альфа», б'ютівці залишили сесійну залу і вирушили на місце подій. Про спробу захоплення офісу повідомила через інтернет і лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко.

СБУ атакувало штаб «Батьківщини»
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:22 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

Як розповів після завершення інциденту перший заступник голови фракції «БЮТ-Батьківщина» Андрій Кожем’якін, до будівлі офісу прийшли співробітники контррозвідувального департаменту Служби безпеки України, керівник якого веде супровід кримінальних справ, порушених проти лідера партії Юлії Тимошенко, її першого заступника Олександра Турчинова та членів колишнього уряду.

Кожем’якін повідомив, що співробітники СБУ посилались на припис Генеральної прокуратури щодо проведення обшуку в офісі з метою вилучення електронних носіїв, а також центрального серверу партії «Батьківщина». Але припис співробітникам офісу так і не пред’явили.

За його словами, народні депутати з фракції «БЮТ-Батьківщина» прибули до партійного офісу для того, щоб «постійно бути тут у своїх кабінетах, чергувати і вдень, і вночі, і робити все, щоб не було цього політичного терору, який сьогодні розв’язаний проти «Батьківщини».

Кожем'якін зазначив, що завдяки виголошенню з трибуни Верховної Ради відповідної інформації та реакції журналістів, співробітники СБУ змушені були зупинити провокацію і залишили офіс партії.

Про припинення спроб вилучити партійне майно повідомила у своєму Twitter Юлія Тимошенко: «Перша атака відбита. Спрацювала інформаційна хвиля. Їм зателефонували, і вони втекли. СБУ ще ніколи так швидко не спростовувала свої діі».

«СБУ відповідально заявляє…»


У Службі безпеки України заявляють, що жоден співробітник спецслужби не відвідував офісу партії «Батьківщина» в п'ятницю, і мають намір провести всебічне розслідування інциденту.

«СБУ відповідально заявляє, що жоден співробітник СБУ 18 лютого не відвідував партійного офісу «Батьківщини» на вулиці Турівській. Безглузді заяви представників БЮТ про нібито спробу штурму не відповідають дійсності, є елементом невдалого піару, до якого останнім часом дедалі частіше вдається ця політична сила», – сказала в п'ятницю на брифінгу в Києві керівник прес-центру СБУ Марина Остапенко.

Вона також повідомила, що СБУ має намір «обов'язково провести всебічне розслідування цього інциденту» і просить журналістів також узяти це на контроль.

За словами Остапенко, представникам партії "Батьківщина" слід було б вказати прізвища свідків, до яких нібито зверталися співробітники СБУ, і прізвища цих співробітників.

«Ми обов'язково доведемо цю історію до логічного завершення, щоб громадяни бачили справжнє лице деяких політиків, які своїми "інформаційними хвилями" принижують державу», – наголосила Остапенко.

Після цього, за її словами, СБУ вимагатиме від представників «Батьківщини» «знайти в собі сміливість» публічно вибачитися перед співробітниками СБУ.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG