Доступність посилання

ТОП новини

Василь Волга: я піду з уряду, якщо пройде така пенсійна реформа


Голова Державної комісії з регулювання ринків фінансових послуг України Василь Волга заявив в ефірі Радіо Свобода, що «те, як зараз відбувається пенсійна реформа, я багато з чим не погоджуюсь».

«І я сподіваюся, що мені вдасться переконати і уряд, і Президента в тому, що деякі речі треба змінювати. Я вам скажу абсолютно відверто, якщо пенсійна реформа пройде в такий спосіб, це не буде відповідати моїм переконанням, я піду з уряду», – заявив чиновник.

«У мене з Сергієм Леонідовичем (Тігіпко – ред.) є розбіжності з деяких моментів. Де будуть розміщуватись кошти другого накопичувального рівня? Якщо пропонується ці кошти розміщувати в конкретних корпораціях, то я проти. Якщо ці кошти пропонується розміщувати в державних цінних паперах і вони будуть спрямовані на побудову транспортної інфраструктури України, я – за. Це зараз дискусія. Я думаю, мені вдасться переконати і Президента, переконати і прем’єра, і буде ухвалена моя точка зору, а не Тігіпка», – прогнозує Волга.

За його словами, він відстоює позицію, щоб пенсійна реформа проводилась за рахунок корпорацій, а не людей.

Василь Волга також повідомив, що він вже півроку працює «над підготовкою і запуском державної страхової компанії».

«І якщо буде все добре, я сподіваюся, уряд розгляне... Всі документи підготовлені, вже з Прем’єр-міністром узгодили основні напрямки роботи державної страхової компанії. Зараз іде робота з державними банками, які мають дати статутний капітал, необхідний для того, щоб це була серйозна страхова компанія. І якщо Господь дасть, все складеться дуже добре, то я сподіваюсь, в цьому році буде запущена державна страхова компанія. І тільки від її роботи до державного бюджету буде надходити до трьох мільярдів», – сказав в ефірі Радіо Свобода Василь Волга.

Слухачі також дізнались про те, що «протягом найближчого місяця до Верховної Ради буде внесено Президентом України проект закону «Про національні регулятори».

Повністю інтерв’ю з Василем Волгою читайте у неділю, 20 лютого, на сайті www.radiosvoboda.org
XS
SM
MD
LG