Доступність посилання

ТОП новини

Уряд перетворюється на філію Адміністрації Президента (огляд преси)


Київ – Президентська команда знову має намір обмежити повноваження уряду та інших органів виконавчої влади. Днями, як інформує тижневик «Ділова столиця», з ініціативи Віктора Януковича до порядку денного Верховної Ради були включені документи, спрямовані на втілення адміністративної реформи. Крім змін структури управлінської вертикалі, ці законодавчі ініціативи покликані ще більше посилити вплив Банкової на керівництво Кабміну. Таким чином, як підсумовує видання, уряд ризикує втратити останні атрибути самостійності, остаточно перетворившись на заштатну філію Адміністрації Президента. Заголовок статті «Президентська монархія».

Віктор Янукович шукає оптимальний формат гуманітарної політики, в якій склалася парадоксальна ситуація. Як стверджує експерт газети «День», у Глави держави є два «полюси» цієї політики: перший – Дмитро Табачник, другий – Ганна Герман. Між цими «полюсами» є коливання – вони впливають і на позицію самого Президента, який чекає оптимального варіанту, що задовольняв би і його виборців, і не дражнив би Росію. Водночас, наголошується далі в замітці, неправильно критикувати все, що робить Президент. Є багато рішень чинної влади, які відповідають інтересам країни. Про них ідеться в рубриці «Думки експертів».

Віктор Янукович прагне наслідувати політику російських можновладців, стверджує «Газета по-українськи». Видання пише, що копіює Росію український Глава держави від початку президентства. З’явилися стіл «для розбірок» із керівництвом регіонів та міністрами, закритість адміністрації до будь-яких питань, заяви в унісон із російськими і навіть вертикаль влади. А ще почалося цькування громадських організацій, письменників, істориків та опозиції.На цьому наголошується в матеріалі «Погана копія».

Плагіат, себто привласнення авторства на чужий твір науки, літератури, мистецтва або на чуже відкриття чи винахід, набрав обертів на українській творчій ниві і науковій зокрема. Про конкретні факти, а також про шкоду плагіату для вітчизняної науки розповідає газета «Голос України» у статті «Хвороба, яка вразила українську науку».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG