Доступність посилання

ТОП новини

У Харкові відкрили пам’ятну дошку на честь Йосипа Сліпого


У Харкові відкрили меморіальну дошку на честь Патріарха Української греко-католицької церкви Йосипа Сліпомого. В урочистій церемонії взяли участь голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, харківський міський голова Геннадій Кернес, голова Львівської облдержадміністрації Михайло Цимбалюк, львівський мер Андрій Садовий, який є ініціатором відкриття дошки.

Пам’ятну дошку встановили на будівлі ДАІ у Ленінському районі Харкова, де раніше була пересильна тюрма, в якій Йосип Сліпий перебував під час пересилки 1961 року в Сибір.

«Сьогоднішній день буде сприйматися як знак глибокої поваги до наших співвітчизників, які живуть від нас за тисячі кілометрів», – сказав Добкін.

Меморіальна дошка Патріарху Йосипу Сліпому вперше була встановлена у Харкові 2005 року під час з’їзду Світового конгресу українців на приміщенні колишньої пересильної в’язниці. Після першого знищення у 2008 році дошка була відновлена за кошти Спілки української молоді та Фонду Гната Хоткевича. Вдруге дошку розбили в листопаді 2010 року.
XS
SM
MD
LG