Доступність посилання

ТОП новини

Луценко закликає прихильників відмовитися від мітингів


Екс-міністр внутрішніх справ, лідер «Народної самооборони» Юрій Луценко просить своїх прихильників не проводити масових акцій біля будівлі Апеляційного суду Києва, який найближчим часом розгляне його скаргу на продовження терміну арешту.

«Днями Апеляційний суд Києва розглядатиме мою скаргу на продовження терміну утримання під вартою в Лук’янівському СІЗО ще на два місяці. Це засідання суду для мене дуже важливе, оскільки від нього залежатиме чи вийду я на свободу зараз або залишуся за ґратами на невизначений термін», – цитує сайт «Народної самооборони» листа Луценка з Лук’янівського СІЗО.

Екс-міністр заявляє, що очікує «неупередженого» рішення суду: «Я дуже сподіваюся, що цього разу судді ухвалять рішення неупереджено, виважено і з чітким дотриманням законів».

«Саме тому я звертаюся до всіх своїх прихильників із проханням не організовувати під стінами Апеляційного суду масових акцій, які могли б загострити ситуацію навколо цього засідання – я зацікавлений, щоб судді підійшли до розгляду справи виважено і могли ухвалити рішення в спокійній обстановці», – заявив Луценко.

Він також просить утриматися від тривалих мітингів біля Апеляційного суду з урахуванням складних погодних умов.

Луценко перебуває в СІЗО з 26 грудня минулого року. Минулого тижня Печерський районний суд Києва продовжив екс-міністру термін утримання під вартою ще на два місяці – до 26 квітня.
XS
SM
MD
LG