Доступність посилання

ТОП новини

Британія запустила в інтернеті «мапу злочинності»


(Архівне фото)
(Архівне фото)
Лондон – Британське міністерство внутрішніх справ запустило в дію новий інтернет-сайт www.police.uk, що містить детальні мапи міст та інших населених пунктів, на яких вказуються місця скоєння злочинів упродовж попереднього місяця. Перша у світі подібна мапа покликана заспокоїти британців, які хочуть знати, звідки може походити небезпека злочинів.

З перших годин запуску мапи злочинності у мережі інтернет, нею намагалося скористатися приблизно чотири мільйони людей на годину. Новий веб-сайт не витримав такого навантаження, і через кілька годин після відкриття тимчасово вийшов з ладу.

На новій інтернет-сторінці є віконце, до якого відвідувач може занести власний поштовий код і одержить докладну мапу своєї місцевості з позначеними на ній місцями, де сталися злочини протягом минулого місяця. Причому вказано і вид злочину, скажімо, квартирна крадіжка, антисоціальна поведінка або злочин із застосуванням насильства. Там можна знайти також імена полісменів, що відповідають за порядок у твоєму районі.

Представник Національної агенції з удосконалення діяльності поліції Стів Мортимер брав участь у розробці нового веб-сайту. Він пояснив причину його створення. «Як показало наше ґрунтовне дослідження, хоча й не всі із цим згодні, але більшість опитаних хочуть мати кращої якості інформацію про злочинність, – зазначає Мортимер. – Люди хочуть знати, що відбувається у місці, де вони живуть. Тобто, їм потрібна інформація на рівні їхньої вулиці. Дослідження також засвідчило, що більша поінформованість про злочини, скоєні в твоїй місцевості, не обов’язково означає зростання побоювань. Навпаки, людей це заспокоює, коли вони знають, який рівень злочинності в їхній місцевості».

Міністр внутрішніх справ Тереза Мей вважає, що інтернет-мапи допоможуть людям одержувати інформацію, яка дозволить краще оцінювати і контролювати роботу місцевої поліції, а отже, і знижуватимуть рівень злочинності.

Збільшити взаємодію місцевих громад із поліцією

З розвитком веб-сайту у користувачів також з’явиться можливість відстежувати тенденції щодо рівнів злочинності. Можливим є також занесення на цю інтернет-сторінку даних про результати карних справ щодо цих злочинів.

Поруч із мапами публікуватимуть також звернення поліції про допомогу у розкритті злочинів, а також інформація про зустрічі поліції з місцевою громадою.

Британський уряд сподівається, що новий веб-сайт допоможе збільшити довіру місцевих громад до поліції і взаємозв’язок між ними. Люди краще знатимуть, до кого можна звернутися в разі проблеми, пов’язаної зі злочинністю. Все це разом допоможе ефективніше з нею боротися.

Міністр внутрішніх справ не погоджується з тими експертами, які твердять, що оприлюднення таких мап може знизити ціни на нерухомість у деяких місцевостях. Тереза Мей сказала, що не мапи в мережі інтернет впливають на ціни. Натомість люди одержують справжнє знаряддя, за допомогою якого можуть бачити, що робляться конкретні кроки для протидії злочинності.

Розробка веб-сайту коштувала 300 тисяч фунтів (це приблизно 480 тисяч доларів).

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG