Доступність посилання

ТОП новини

Евакуацію українців із Лівії проведуть у середу – Клюєв


Міністерство оборони та міністерство з надзвичайних ситуацій 23 лютого забезпечать спеціальний авіарейс за маршрутом Київ-Тріполі-Київ для евакуації українських громадян із Лівії.

Як повідомив журналістам перший віце-прем'єр-міністр Андрій Клюєв, механізми евакуації узгоджено на засіданні робочої групи, яка покликана оперативно вирішувати питання щодо гарантування безпеки громадян України на території держав Північної Африки і Близького Сходу.

За даними прес-служби першого віце-прем'єра, кількість громадян, що висловлюють бажання повернутися з Лівії до України, постійно змінюється, тому подальша необхідність у додаткових авіарейсах
визначатиметься виходячи з оперативної інформації МЗС України та Посольства України в Лівії.

Клюєв наголосив, що відповідні міністерства і відомства готові зустріти українських громадян в аеропорту Бориспіль, а в разі необхідності – тимчасово розмістити їх у Києві, а також доставити за місцем проживання в інші регіони України. У свою чергу, міністерство закордонних справ України забезпечуватиме складання списків громадян на евакуацію, їхній збір і безпечну посадку на літак у Лівії, зазначив перший віце-прем'єр.
XS
SM
MD
LG