Доступність посилання

ТОП новини

Влада Харкова виділила під забудову 50 га землі в міському Лісопарку


Більше ніж 50 гектарів землі у Лісопарку виділила під забудову Харківська міська рада. Рішення сьогодні без обговорення ухвалили депутати на сесії.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, земельні ділянки різної площі в районі Бєлгородського шосе передаються у власність кільком житловим кооперативам.

Міський голова Генадій Кернес запевняє, що землю виділили без порушень і врахували позицію захисників лісу. «Органи місцевого самоврядування працюють відповідно до чинного законодавства. Тому протизаконних рішень ми ухвалювати апріорі не будемо. Якщо таке є, то реагує прокуратура. Будь-яке виділення земельної ділянки на будь-якій території, це розвиток території, це інвестиції в цю територію. Говорити про те, що тільки захисники лісу праві у своїх аргументах … я б сказав інакше – в них є позиція, і ми її враховуємо», – сказав Кернес.

Проти забудови Лісопарку та парку імені Горького вкотре виступили активісти громадської організації «Зелений фронт». Зранку вони провели пікет під стінами міськради із вимогою зупинити роздачу земель, а також ухвалити мораторій на продаж земельних ділянок в центрі міста.

Влітку минулого року «Зелений фронт» вже виступав проти вирубки дерев у Лісопарку. Тоді рішенням влади у цьому місті вирубали більше півтисячі дерев і проклали нову автомагістраль. Захисники лісу оселилися на місці будівельних робіт і спробували протистояти лісорубам, через що сталися сутички. Спочатку місцева влада стверджувала, що дорога будується в рамках підготовки до Євро-2012, однак потім УЄФА заявила, що це суто місцевий проект.

Нову дорогу відкрили в серпні 2010 року, але водії нею майже не користуються. На Сумській вулиці, яку намагалися розвантажити за рахунок нової траси, такі самі затори.
XS
SM
MD
LG