Доступність посилання

ТОП новини

Расмуссен: ситуація в Україні не позначилася на співпраці з НАТО


Внутрішньополітична ситуація в Україні не позначилася на співпраці країни з НАТО, заявив Генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Андерс Фоґ Расмуссен сьогодні у Києві після зустрічі з міністром закордонних справ України Костянтином Грищенком.

За його словами, невід’ємною частиною партнерства між Україною і НАТО є подальший діалог та обговорення питань, що стосуються демократії, прав людини, верховенства права і всіх тих цінностей, які обстоює Альянс.

«Ми заохочуємо всіх наших партнерів відповідати цим принципам», – додав Расмуссен.

Він також обговорив з українським міністром можливість започаткування експертних консультацій щодо внеску України в систему протиракетної оборони НАТО.

«Сьогодні ми обговорили можливе започаткування експертних консультацій, результатом яких має стати аналіз, який внесок може зробити Україна у цю співпрацю в майбутньому», – сказав генсекретар.

За його словами, в ході сьогоднішнього обговорення питань щодо співпраці у створенні системи ПРО, Україна висловила зацікавлення в такій співпраці.

Расмуссен нагадав, що НАТО ухвалило рішення про розробку системи протиракетної оборони на базі вже наявних систем і запропонувало Росії й іншим партнерам, зокрема Україні, співпрацювати в цих питаннях.
XS
SM
MD
LG