Доступність посилання

ТОП новини

Рейтинг Януковича знижується через гречку і борошно (огляд преси)


Generic – A photo of Ukrainian newspapers, Kyiv, 23Jun2009
Generic – A photo of Ukrainian newspapers, Kyiv, 23Jun2009
Київ – «Рейтинг Віктора Януковича падає, тому що Партія регіонів несе відповідальність за гречку, борошно і тарифи», – так коментує результати останніх соціологічних досліджень експерт «Газети по-українськи». Він також вважає, що Партія регіонів почала втрачати статус символічного представника інтересів Півдня і Сходу країни. Чим більше вона стає партією влади, тим менше розглядається, як представник інтересів громадян цих областей.

Сьогодні на Віктора Януковича чекає тригодинний марафон у прямому ефірі. Організатори розраховують, що за цей час Президент встигне відповісти на 40-60 запитань. Однак журналісти газети «День» сумніваються, що Віктор Федорович спроможеться на таку кількість відповідей. Причина – «уповільнена реакція» Президента, якому взагалі важко даються публічні виступи. Відтак сьогоднішній багатогодинний ефір може стати для Януковича справжнім випробуванням, зазначають газетярі.

Залежність української економіки від долара та інших вільноконвертованих валют лишається стабільною. Як інформують «Економічні відомості», об’єм валюти, проданої українцям торік, майже на 10 млрд. дол. перевищує об’єм валюти, купленої банками у населення. Про причини прихильності українців до зарубіжних валют йдеться в матеріалі «Нацбанк побачив менше доларів».

Охочі придбати квартиру в новобудові дедалі частіше зупиняють свій вибір на житлових комплексах. Їх головні переваги – розвинута інфраструктура, замкнена на обслуговуванні лише мешканців містечка. Тижневик «Влада грошей» з’ясовував, які з благ, обіцяних забудовниками, реалізуються, а які лишаються на папері. Заголовок статті «Комплекс неповноцінності».

Життя і творчість Лесі Українки – то щоденна боротьба. Найбільше Леся Українка не сприймала рабської покори у всіх її проявах. Тому своїм пристрасним словом вона викорінювала рабів духу. Про це йдеться в матеріалі, приуроченому до 140-річчя поетеси, яку друкує газета «Голос України».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG