Доступність посилання

ТОП новини

Януковича просять не допустити ліквідацію україномовної школи в Макіївці


Батьки учнів просять Президента Віктора Януковича, міністра освіти і науки, молоді та спорту Дмитра Табачника і депутата-регіонала, представника Президента в парламенті Юрія Мірошниченка не допустити ліквідації школи №44 з українською мовою навчання в Макіївці Донецької області.

Про це йдеться в листі ініціативної групи батьків, під яким підписалися 235 людей. Батьки заперечують проти перенесення школи в будинок Макіївського навчально-реабілітаційного центру, що, на їх думку, означає її фактичне закриття, і присвоєння загальноосвітній школі статусу школи-інтернату.

Школу відвідує 404 учні, середня наповнюваність усіх 17 класів становить 23,6 учня, водночас, як у середньому в Макіївці – 22,7, йдеться в листі.

«ЗОШ №44 розташована між чотирма селищами, і фактично сама обслуговує всіх дітей на цій території», – заявляють батьки.

Автори звернення вказують, що поруч розташовані школи №2 і №64, в яких наповнюваність ледь вища ніж 200 учнів на школу, але їх не закривають.

«У школі зробили ремонт із заміною труб і батарей на нові, виконане якісне покриття підлоги. Частково, за рахунок батьків, замінені на пластикові застарілі вікна і двері», – сказано в листі. За інформацією батьків, будинок центру, куди хочуть перенести школу, перебуває в гіршому стані. Також вони наголошують, що для підвезення 404 учнів буде потрібна велика кількість транспорту і супровід ДАІ, на що в місцевому бюджеті може не вистачити коштів.

Нещодавно Президент закликав прем’єра і міністра освіти перевірити обґрунтованість закриття шкіл з українською мовою навчання.

10 лютого партія «Наша Україна» закликала Януковича скасувати рішення місцевої влади про закриття шкіл з українською мовою навчання. За інформацією партії, за останній місяць місцева влада всупереч бажанню вчителів, учнів та їхніх батьків ініціювала закриття шкіл з українською мовою навчання №120 і №136 у Донецьку, №3 у Лисичанську №15 у Червоному Промені (обидві – Луганська область).
XS
SM
MD
LG