Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ відмовилася відпускати Луценка на поруки – «Народна самооборона»


Генеральна прокуратура України відмовилася звільнити з-під варти екс-голову Міністерства внутрішніх справ, лідера «Народної самооборони» Юрія Луценка на поруки депутатів Верховної Ради, повідомляє прес-служба політсили.

За інформацією прес-служби, лист із відмовою від заступника Генпрокурора Рената Кузьміна отримав депутат від «Народної самооборони» Юрій Гримчак, який подавав до Генпрокуратури клопотання близько 100 депутатів із проханням звільнити з-під варти Луценка та колишнього міністра охорони навколишнього середовища Георгія Філіпчука.

У відомстві вважають, що в справах є дані про можливість Луценка перешкоджати встановленню істини у справі та ухилятися від слідства і суду, та посилаються на рішення Печерського суду.

«Наведені в судових рішеннях мотиви свідчать, що, перебуваючи на волі, Луценко та Філіпчук не виконуватимуть процесуальних рішень і матимуть змогу ухилятися від слідства і суду, а ваша порука не забезпечить їх належної поведінки», – наводить прес-служба «Народної самооборони» слова Кузьміна.

У листі Генпрокуратури йдеться про те, що «нині підстави для зміни запобіжного заходу Філіпчуку та Луценку відсутні, у зв’язку з чим слідчий у справах за вашим клопотанням ухвалив відповідні постанови про відмову у їх задоволенні».

За словами Юрія Гримчака, відмова відомства – це «чиста політика»: «Коли 100 депутатів Верховної Ради щось гарантують, то, мабуть, це все ж щось важить! Але для Генпрокуратури що 100 депутатів, що 200 депутатів – це не має ніякого значення, оскільки в цьому випадку виконується політичне замовлення».

Луценко перебуває в СІЗО з 26 грудня 2010 року. З кінця минулого року під вартою перебуває і екс-міністр охорони довкілля Філіпчук.
XS
SM
MD
LG