Доступність посилання

ТОП новини

Угода з ЄС за будь-яку ціну нам не потрібна – Азаров


Угода про зону вільної торгівлі між Україною та Євросоюзом готова на 90%. Про це Прем’єр-міністр Микола Азаров повідомив сьогодні в Києві на відкритті засідання уряду.

Азаров нагадав, що сьогодні, 2 березня у Брюсселі розпочався черговий раунд переговорів щодо угоди про зону вільної торгівлі між Україною та ЄС. Від України переговори веде перший віце-прем’єр-міністр Андрій Клюєв.

Прем’єр-міністр зауважив, що «кілька попередніх раундів відбулися дуже конструктивно і впритул наблизили до укладання угоди». «Погоджено 90% питань, які регулюються угодою про зону вільної торгівлі. Проте, ті, що залишаються в дискусії, мають принципове значення для України. ЄС фактично виставляє «квотну завісу» для продукції нашого агропрому і для надання послуг, таких як, наприклад, автоперевезення», – додав Микола Азаров.

Глава уряду наголосив на тому, що українська сторона «з таким асиметричним обмеженням доступу на ринки» не погоджується. «Наші товари і послуги не повинні бути «в резервації». Угода за будь-яку ціну Україні не потрібна. Ми свідомі того, що зону вільної торгівлі з Євросоюзом можна створити уже поточного року, але для цього потрібен конструктивний діалог», – сказав Микола Азаров.
XS
SM
MD
LG