Доступність посилання

ТОП новини

Донецький чиновник визнав свою відповідальність за корупцію підлеглих


Донецьк – У Донецьку корупційний скандал. У середу начальник управління комунальних ресурсів Донецької міської ради Сергій Богачов заявив про своє звільнення у зв’язку з тим, що минулого тижня двоє його підлеглих спіймались на хабарі розміром 120 тисяч гривень. Проти працівників управління комунальних ресурсів порушили кримінальну справу за «можливе сприяння в отриманні дозволу на оренду». Втім, незалежні оглядачі називають ситуацію штучною боротьбою з корупцією.

Начальник управління комунальних ресурсів Донецької міськради Сергій Богачов сьогодні заявив про те, що бере на себе відповідальність за двох співробітників свого відомства, затриманих наприкінці минулого місяця за можливе отримання хабара.

«Сім років тому я брав їх на роботу. Відповідальність за те, що трапилось в управлінні, лежить на мені. Я це усвідомлюю, тому минулого тижня, у п’ятницю, я подав заяву на звільнення міському голові», – повідомив Сергій Богачов.

Двох співробітників відділу оренди спіймали на гарячому. У кабінеті відділу правоохоронці знайшли згорток із грошима на суму 120 тисяч гривень. За заявою, яка надійшла до прокуратури, цю суму співробітники вимагали за дозвіл на оренду напівзруйнованого дитсадка у Ленінському районі Донецька. Головна підозрювана у справі, жінка і мати двох дітей, нині перебуває під вартою. Інший підозрюваний – чоловік – під підпискою про невиїзд.

Сергій Богачов стверджує, що його підлеглі не доторкались до пакунка з грошима, а приніс його в управління невідомий чоловік. До того ж, за словами Богачова, зазначена сума, 120 тисяч гривень, є карколомною для такого об’єкта, як напівзруйнована будівля дитячого садка. Відомо, що претендент на оренду об’єкта був лише один. Чи це саме він написав заяву до прокуратури, чиновники не уточнюють. А правоохоронці не коментуватимуть ситуацію до завершення слідства.

«Спектакль для людей»

Затримання людей через підозри у хабарництві – перший випадок у Донецьку за останні сім років. За цей час жодна людина, яка працює зі власністю громади, не потрапляла до рук правоохоронців. Через те донецькі оглядачі називають звільнення Богачова своєрідним спектаклем, «показовою» боротьбою з корупцією в місті.

«Те, що це якісь внутрішні розборки, ні в кого немає сумнівів. Бо ці всі процеси – роздача землі, оренда приміщень – ласі шматки, які, за традицією, роздаються за хабарі. Це знають усі по вертикалі. У них ще є така манера – щоб вищого не підставляти, нижчих «беруть» і передають по інстанціях. Адже якусь порку треба показати, народу треба показати спектакль», – зауважує правозахисниця Євгенія Ратнікова.

Система управління громадським майном у Донецьку – одна з найбільш бюрократизованих в Україні. З-поміж інших великих міст лише у Донецькій міськраді досі існує управління комунальних ресурсів, співробітників якого затримали за хабарі.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG