Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ відновила розслідування справ проти Лазаренка – Потебенько


У Генеральній прокуратурі відновлене розслідування кримінальних справ проти екс-прем’єр-міністра України Павла Лазаренка. Про це колишній Генеральний прокурор України, радник Генеральної прокуратури Михайло Потебенько повідомив в інтерв’ю «Коментарям».

«Наскільки мені відомо, постанови про припинення справи проти Лазаренка були скасовані, матеріали відправлені на дорозслідування», – заявив він.

Потебенько нагадав, що саме при ньому велося розслідування у справі Лазаренка, де, як відомо, фігурувала і лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко. «Коли справу припинили, я вважав своїм обов’язком викласти свою думку про це в офіційному рапорті на ім’я Генпрокурора Олександра Медведька. Є неправильним той факт, що слідство прийшло до такої думки, незважаючи на свідчення ключових свідків, а тим більше, що свідчення основних свідків, на яких зроблено посилання, викривлено. Це – неприпустима фальсифікація», – зазначив екс-прокурор.

Потебенько також розповів, що він поставив питання про відповідальність тих посадовців, які допустили «цю фальсифікацію». «Навіщо це було зроблено, думаю, Генеральний прокурор України Віктор Пшонка розбереться. До нього я теж звертався з офіційним рапортом», – повідомив Потебенько.

Екс-генпрокурор також озвучив своє ставлення до справи проти Юлії Тимошенко: «Що стосується нинішньої справи проти Тимошенко, я цілком покладаюся на правоохоронні органи. Я не цікавлюся цією справою, щоб не давати приводів для пересудів».
XS
SM
MD
LG