Доступність посилання

ТОП новини

В Україні державна машина дуже корумпована (огляд преси)


Київ – Сергій Тігіпко пішов у політику, розраховуючи, що він зможе перехитрити «донецьких», але сталося навпаки. Він хотів бути українським Бальцеровичем – от вони й приготували йому таку роль, стверджує експерт газети «День». Він переконує, що в Україні державна машина дуже корумпована. Міліція «кришує» наркотики, СБУ обслуговує бізнес. Причому мова йде про мільярдні обороти. Тому необхідна системна реформа. Мають прийти люди, які не братимуть хабарів і не створюватимуть бізнес для своїх родин. Головне при цьому забезпечити їх нормальною зарплатою, переконаний експерт.

Кожному, хто бодай раз у житті брав кредит, доводилось збирати про себе цілу купу паперів. Отриману інформацію банківські клерки старанно заносили у свої бази даних. І потім передавали їх до бюро кредитних історій. З часом, як стверджує тижневик «Влада грошей», вся ця приватна інформація «осіла» у базах силовиків. І зараз дехто з колишній працівників, використовуючи цю інформацію, прагне заробити на ній. Конкретніше йдеться в статті «Продавці таємниць».

Іноземні банки поступово залишають український фінансовий сектор. Як стверджують «Економічні відомості», докризове відчуття глобальної експансії зникло разом з лютневими морозами. Лише упродовж останніх кількох місяців банківський сектор залишили чотири фінансові групи. Про причини йдеться в матеріалі «Іноземці відкликають дочірні структури».

Виповнюється 100 рокiв вiд першого вiдзначення 8 Березня як жiночого
свята. Цю дату, запропоновану відомою соціалісткою та феміністкою Кларою Цеткін, було обрано на ІІ Міжнародній жіночій конференції у серпні 1910-го. Чому саме 8 березня, лишається загадкою. Одні стверджують, що через так званий «марш порожніх каструль», коли у Нью-Йорку саме 8 березня 1857 року тисячі американок вийшли на вулиці й, стукаючи в порожні каструлі, вимагали рівності з чоловіками насамперед в оплаті праці. Хтось припускає, що Цеткін орієнтувалася на єврейське свято Пурім, інші ж – на датовану березнем 1848 року обіцянку короля Прусії провести реформи, зокрема й надати жінкам виборче право. Більше з історією 8 березня знайомить читачів газета «Україна молода».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG