Доступність посилання

ТОП новини

Президент Афганістану: загибель цивільних більше не прийнятна


Президент Афганістану Хамід Карзай заявив у неділю командувачеві міжнародних і американських військ в Афганістані генералові Дейвіду Петреусові, що загибель цивільних людей від дій міжнародних сил більше не прийнятна і що вибачень за це не досить.

Раніше в неділю сотні людей зібралися в столиці Афганістану на протест проти загибелі днями дев’яти дітей від повітряного удару міжнародних сил. Демонстранти пройшли центром Кабула з портретами вбитих і гаслами «Смерть Америці!»

Ідеться про події 2 березня, коли бойові вертольоти Міжнародних сил сприяння безпеці під час операції проти повстанців убили в провінції Кунар на сході Афганістану дев’ять дітей, які збирали в ліску дрова. Командування заявило, що дітей переплутали з повстанцями, які вранці того дня здійснили напад на сусідню американську військову базу.

Перед заявою Карзая Петреус уже вибачався за загибель дітей; «глибокий жаль» у зв’язку з трагедією висловив Карзаєві і президент США Барак Обама.

Загибель цивільних осіб унаслідок повітряних ударів міжнародних сил, спрямованих проти повстанців, стає дедалі боліснішою темою в Афганістані. Такі інциденти стаються практично щотижня.
XS
SM
MD
LG