Доступність посилання

ТОП новини

Уроки англійської до Євро-2012 у Донецьку


Донецьк – Донецьк починає готувати волонтерів до проведення чемпіонату Європи з футболу 2012 року. Для цього у провідних ВНЗ міста відкриваються спеціальні курси з англійської мови для студентів, що бажають долучитись до волонтерського руху. «Розмовні клуби» збиратимуться щотижня і працюватимуть безкоштовно.

Понад чотири тисячі гідів і перекладачів потрібно Донецьку, щоб прийняти у 2012 році п’ять матчів Європейської першості з футболу. За підрахунками місцевої влади, в місто прибуде понад 200 тисяч іноземних гостей, які не знатимуть ані української, ані російської мов. Оплатити працю усіх потрібних фахівців неможливо, тому до роботи з гостями планують залучити студентство.

За рік до Євро-2012 провідні виші Донецька почали організовувати спеціальні курси вивчення англійської мови, «розмовні клуби», де навчатимуть майбутніх волонтерів англійської мови. Навчання, обіцяють, буде безкоштовним та якісним, адже від підготовки молодих людей залежатиме імідж регіону.

«Перші наші розмовні клуби відкриті у Донецькому національному університеті. Там діє п’ять груп. Вільно приходять молоді люди. Обговорюються молодіжні проблеми, ставляться фільми англійською мовою і ідуть невеличкі освітні блоки, наприклад, часи в англійські мові, принципи побудови речень і тому подібне», – каже завідувач сектором вищої освіти Донецької облдержадміністрації Ігор Селезньов.

Втім, потрапити у волонтери-перекладачі зможуть не всі студенти, а ті, хто від початку непогано знає мову. В цьому виші також відкривається розмовний клуб для волонтерів.

«Спочатку буде невеликий відбір, тестування, ми маємо відібрати найкращих. А тим, хто хоче підтягнутись, ми не будемо відмовляти», – повідомила завідувач кафедрою іноземних мов Донецького торговельного університету Фаріда Моїсеєва.

Це другий волонтерський досвід для Донецька

Донеччани вже мають досвід волонтерської діяльності після проведення у місті молодіжного чемпіонату Європи з футболу у 2009 році. Це допоможе їм у підготовці до Євро-2012, – впевнений голова Студентської профспілки Олександр Іванченко.

«Через програму навчання волонтерів пройшло декілька сотень студентів, і вони отримали знання в абсолютно різних галузях, які могли їм знадобитись під час проведення чемпіонату – від медичної, правової підготовки, звісно, іноземної мови і закінчуючи логістикою», – каже Іванченко.

Згодом мовні курси для волонтерів відкриються в технічному і медичному університетах, а також у Донецькому інституті туристичного бізнесу.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG